Dubbelop genieten!
Het is iets wat vooral de laatste jaren weer terug begint te komen in de culinaire wereld.
Niet alleen ziet het er vrolijk uit maar sommige blaadjes zijn nog mierzoet ook nog.
Als je bloemen wilt eten moet je niet klakkeloos iets plukken en in je mond duwen.
Veel bloemen zijn namelijk giftig.
Je kunt het beste de volgende bloemen zelf kweken in je tuin.
Waarom zelf kweken?
Bloemen en planten die je koopt in de supermarkt of tuincentrum kunnen bespoten zijn.
En dat is niet iets wat je er zo makkelijk vanaf te wassen is.
De bloemen die ze daar verkopen worden namelijk als sierplant verkocht.
Van de volgende bloemen kun je lekker smullen:
- Afrikaantje
AnjerBegonia- Bergamot
- Courgettebloem
Dovenetel wit en paars- Dropplant
- Geranium
- Goudsbloem
Japanse kweeKlein Hoefblad- Kaasjeskruid
- Komkommerplant
Korenbloem- Koriander
- Lavendel
- Leeuwenbekje
MaagdenpalmMadeliefjes- Munt
- Oostindische kers
- Phlox
Rozen- Salie rood en blauw
- Stokroos
- Tijm
- Viooltje
Vlijtig liesje
Je kunt van deze bloemen salades maken, invriezen in ijsblokjes voor in drankjes, taarten en cake mee decoreren, als beleg op brood, vullen met kaasjes en noem maar op.
Let er wel op dat er geen beestjes meer inzitten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten