maandag 13 april 2015

Eetbare bloemen

Wat is er nou leuker dan mooie bloemen in de tuin die je ook nog eens kunt gebruiken op je bord!
Dubbelop genieten!

Het is iets wat vooral de laatste jaren weer terug begint te komen in de culinaire wereld.

Niet alleen ziet het er vrolijk uit maar sommige blaadjes zijn nog mierzoet ook nog.

Als je bloemen wilt eten moet je niet klakkeloos iets plukken en in je mond duwen.
Veel bloemen zijn namelijk giftig.

Je kunt het beste de volgende bloemen zelf kweken in je tuin.
Waarom zelf kweken?
Bloemen en planten die je koopt in de supermarkt of tuincentrum kunnen bespoten zijn.
En dat is niet iets wat je er zo makkelijk vanaf te wassen is.
De bloemen die ze daar verkopen worden namelijk als sierplant verkocht.

Van de volgende bloemen kun je lekker smullen:


Je kunt van deze bloemen salades maken, invriezen in ijsblokjes voor in drankjes, taarten en cake mee decoreren, als beleg op brood, vullen met kaasjes en noem maar op.
Let er wel op dat er geen beestjes meer inzitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten